Villa Kogelhof
Αποστολή
To email στάλθηκε με επιτυχία

Η κατοικία σχεδιάστηκε ώστε να είναι εντελώς αυτάρκης. Με ενεργειακή απόδοση που καλύπτει όλες τις ενεργειακές απαιτήσεις του κτιρίου μέσω κατάλληλων τεχνολογικών συστημάτων όπως τα 280 m2 ηλιακά πανέλα στη στέγη του κτιρίου, η βίλα διαθέτει άνετο εσωτερικό κλίμα όλες τις εποχές του χρόνου.
Ο σχεδιασμός βασίστηκε σε λιτές, καθαρές μορφές με αποτέλεσμα μια γεωμετρική σύνθεση δυο όγκων, ενός υπόγειου κι ενός υπέργειου που μοιάζει να αιωρείται πάνω από την υδάτινη στέγη. O εντυπωσιακός αυτός γυάλινος όγκος στηρίζεται σε ατσάλινα υποστυλώματα σχήματος V.
Μια από τις βασικές αρχές της κατοικίας ήταν η μετάφραση της σχεδιαστικής πολυτέλειας στην ευτυχία της λειτουργικής ανεξαρτησίας: η κατοικία παρέχει το δικό της ρεύμα και ζεστό νερό.
Ο υπόγειος όγκος που φωτίζεται από το ηλιακό φως που διαπερνά την υδάτινη στέγη από πάνω του, περιλαμβάνει την είσοδο, χώρο στάθμευσης 6 αυτοκινήτων κι ενός τρακτέρ, αποθηκευτικό χώρο, λουτρό και έναν χώρο εργασίας που βλέπει στην τεχνητή λίμνη. Οι καθημερινοί κοινόχρηστοι χώροι τοποθετούνται στο υπέργειο γυάλινο κουτί.
Τα δάπεδα από λευκή εποξική ρητίνη θέτουν το σκηνικό για την ανάδειξη των «κλασσικών» επίπλων από τον Le Corbusier και την Eileen Gray. Η πρόσοψη είναι ολωσδιόλου γυάλινη, προσφέροντας μοναδική θέα στο γύρω τοπίο.


Αρχιτεκτονική μελέτη: Paul de Ruiter architects
Φωτογράφηση: Jeroen Musch

   
Tags
^ Back to Top