Pu Zao Restaurant
Αποστολή
To email στάλθηκε με επιτυχία

O διευθύνων μελετητής Xu Xu-Jun, αποσκοπώντας σε ένα πιο ρηξικέλευθο αποτέλεσμα, άντλησε έμπνευση από το υδάτινο στοιχείο που αποτελεί πηγή της τροφής και από την ψαρόβαρκα - τον τρόπο συλλογής της τροφής από το νερό. Γεννήθηκε έτσι η ιδέα του να αποδοθεί η ομορφιά του δείπνου μέσα σε μια βαρκούλα.
Τα 550m2 του εστιατορίου χαρακτηρίζονται από ένα τοπίο με αναβαθμίδες όπως στις τοπικές καλλιέργειες, που δίνει μια αίσθηση γήινης απλότητας στο χώρο. Στην είσοδο μια τεράστια κατσαρόλα κι ένας φούρνος προϊδεάζουν τον επισκέπτη θέτοντας τον τόνο του χώρου, μαζί με μερικές ξύλινες βαρκούλες και το δάπεδο με βοτσαλωτή επίστρωση που παραπέμπει σε νερό.
Η διάταξη του χώρου επιτρέπει την άνετη προσέλευση στα τραπέζια-βάρκες που θυμίζουν τα ψαροχώρια του Jiangnan, ενώ η τεράστια βάρκα στην οροφή που προσχώνεται στους τοίχους, η υπερυψωμένη πλατφόρμα με σχοινιά αναρρίχησης και οι κουπαστές από γρανίτη και τα υπόλοιπα υλικά αντανακλούν τη θεματική με τελειότητα.
Δημιουργείται έτσι μια ρομαντική ατμόσφαιρα πρωτόγονης απλότητας που νοστιμίζει τον χώρο.


Μελέτη: Yiduan Shanghai Interior Design
Φωτογράφηση: Xu Xu-Jun

   
Tags
^ Back to Top