X
MUJI Hut 2017

Το νέο MUJI Hut με εμβαδό μόλις 9 τμ μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε επιθυμήσουν οι ιδιοκτήτες του: στο βουνό, στη θάλασσα, ή σε έναν κήπο.

Read More
X
House 66

Ο επανασχεδιασμός ενός πρώην bungalow του 1950 από την αρχιτέκτονα, σε ύφος που η ίδια περιγράφει ως «ζεστό μοντερνισμό», το μετέτρεψε σε μια φωτεινή και σύγχρονη κατοικία στον Καναδά.

Read More
X
Διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη

‘Ενα τυπικό δείγμα αστικής κατοικίας της Θεσσαλονίκης, αναδιαμορφώθηκε ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες των ενοίκων με νύξεις διαχρονικότητας.

Read More
X
Villa Kogelhof

Ο σχεδιασμός βασίστηκε σε λιτές, καθαρές μορφές με αποτέλεσμα μια εντυπωσιακή γεωμετρική σύνθεση δυο όγκων στην περιοχή Kamperland, Noord-Beveland της Ολλανδίας.

Read More
X
Δ.Ε.Υ.Α. Λαμίας

Το εμβληματικό κτίριο στεγάζει τη Διοίκηση και τις υπόλοιπες λειτουργίες της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λαμίας, σε οικόπεδο πάνω στον κύριο οδικό κόμβο εισόδου της πόλης.

Read More
X
RIVIERA

To luxury beach bar βρίσκεται στη Χαλκιδική, στη φημισμένη παραλία 'Αγιος Ιωάννης Νικήτης της Σιθωνίας, σαν ένα μεγάλο «κατώφλι» πριν τη θάλασσα.

Read More
X
Pu Zao Restaurant

Ένα εστιατόριο στην πρωτεύουσα Kunming της επαρχίας Yunnan αποδίδει την πρωτόγονη ομορφιά του δείπνου μέσα σε ψαρόβαρκα, στην Κίνα.

Read More
X
PRISM TOWER

Το έργο βασίζεται σε μια αλληλεπίδραση πρισματικών μορφών που επιτρέπουν απρόσκοπτη θέα χωρίς άσκοπες γωνίες από το εσωτερικό των διαμερισμάτων στο Manhattan των ΗΠΑ.

Read More
X
Elbphilharmonie Hamburg

Η νέα λυρική σκηνή με την κυματιστή στέγη που φτάνει τα 110m τοποθετείται στην όχθη του ποταμού ‘Ελμπε, περιβαλλόμενη από νερό σε τρεις πλευρές της, στο Αμβούργο της Γερμανίας.

Read More
X
Oak Pass House

Η τοποθέτηση των κοινόχρηστων χώρων πάνω από τους προσχωμένους στην πλαγιά ιδιωτικούς βοηθά τη μεγάλη κατοικία να ενσωματωθεί ομαλά στο τοπίο του Beverly Hills, ΗΠΑ.

Read More
X
Διαμέρισμα στο Χαλάνδρι

'Ενα εκλεκτικιστικά διακοσμημένο διαμέρισμα εμβαδού 190 τμ. μετατρέπεται σε χώρο που αποπνέει αισθητική ηρεμία και γαλήνη με τη γλώσσα του μινιμαλισμού.

Read More
X
EK magazine | Μάιος | 217

INTERVIEW

- Μηνάς Κοσµίδης

 

PROJECT

- Οινοποιείο Kτωρίδη, στο Dελίκηπο, επαρχίας Λευκωσίας | Ηρακλής Παπαχρίστου Αρχιτέκτονες

Read More
X
Villas

Η αρχιτεκτονική των πολυτελών περιαστικών μονοκατοικιών εξακολουθεί να ασκεί ιδιαίτερη έλξη, τόσο στους ίδιους τους αρχιτέκτονες, όσο και σε ένα ευρύτερο κοινό, διεθνώς. 

Read More
X
Maison de Campagne

H εξοχική κατοικία παραμένει και σήμερα το πεδίο, στο οποίο η ελληνική αρχιτεκτονική δημιουργεί και πειραματίζεται, συνεχίζοντας την ισχυρή παράδοση του ελληνικού μεταπολεμικού μοντερνισμού και των πρωτεργατών του. 

Read More
X
Apartments

Διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα, το διαμέρισμα παίρνει πράγματι τη μορφή μιας πολύπλοκης μηχανής κατοίκησης, δικαιώνοντας τον προφητικό αφορισμό του Le Corbusier πριν από ένα σχεδόν αιώνα: η ενεργειακή απόδοση, η μελέτη φωτισμού, οι αυτοματισμοί και η συνδεσιμότητα των χώρων κατοίκησης είναι έννοιες που εισήχθησαν τα τελευταία χρόνια δυναμικά στο σχεδιασμό και άλλαξαν τα δεδομένα. 

Read More
X
MYKONOSVillas

Το “MYKONOSVillas” είναι µία δίγλωσση µονογραφία όπου η κυκλαδίτικη πλαστικότητα παρουσιάζεται µε σύγχρονες αρχιτεκτονικές µορφές, µέσα από 14 επιλεγµένες µυκονιάτικες κατοικίες.

Read More
“Architecture is really about well-being. I think that people want to feel good in a space. On the one hand it's about shelter, but it's also about pleasure.”
- Zaha Hadid
^ Back to Top