Architect’s Office

Οι χρήστες του χώρου γραφείων είχαν μόλις μετακομίσει από ένα τυπικό κτίριο γραφείων του Central Business District και η σχεδιαστική κατεύθυνση για τον νέο εργασιακό τους χώρο οδηγήθηκε από την αντίδρασή τους στην ακαμψία του τυπικού bureau. Επιθύμησαν ένα δημιουργικό περιβάλλον που να αμφισβητεί τις συμβάσεις, να απολαμβάνει ανεπίσημους χώρους και την παραποίηση των συνηθισμένων γραφειακών λειτουργιών – ένα ΑΝΤΙ-ΓΡΑΦΕΙΟ. Τον χώρο εγκατάστασης, τμήμα ενός πρώην σχολικού συγκροτήματος κατασκευασμένο την δεκαετία του ’60, καταλάμβαναν ένας διάδρομος κυκλοφορίας, το γραφείο προσωπικού και μια βιβλιοθήκη. Περιέχει επίσης έναν μεγάλης έκτασης και χωρίς υποστυλώματα χώρο που στεγάζεται από μια σειρά αψιδωτών στεγών. Ανακλινόμενες γυάλινες περσίδες από το δάπεδο ως την αψιδωτή οροφή επιτρέπουν διαμπερή αερισμό και φυσικό φωτισμό που διαχέεται πλούσια στον χώρο. Η  αρχιτεκτονική επέμβαση είχε ως σκοπό να ενεργοποιήσει και να τονίσει την εγγενή ποιότητα και αισθητική του υπάρχοντος χώρου. Για το λόγο αυτό, ενορχηστρώθηκε μια αλληλουχία χώρων με διαφορετική υλική έκφραση και χωρική εμπειρία.
Μελέτη:
Φωτογράφηση:
Edward Hendricks
ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΗ

Read Also...

Submit a Project

  •  
     
     
    Click Here
    Would you like to have your project published on ek-mag? Let us know about it in the form below!
  • Please upload a .pdf or .doc file with a brief description of your project as well as some photos of your project to a third party file sharing service such as Dropbox or Wetransfer and provide us the link
  • SUBMIT
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.