Barbouni restaurant, Navarino Dunes

 

Σχεδιαστικός στόχος ήταν η δηµιουργία ενός ολιστικού χώρου, όπου κάθε στοιχείο του project θα “διηγείται” µια διαφορετική ιστορία και όλα µαζί θα δηµιουργούν µια εµπνευσµένη, αλλά παράλληλα χαλαρή ατµόσφαιρα, όπως ακριβώς ταιριάζει στο συγκεκριµένο σηµείο του ξενοδοχείου. Το εστιατόριο έχει τοποθετηθεί πάνω σε µια ξύλινη πλατφόρµα, υπερυψωµένη σε σχέση µε την άµµο, επιτρέποντας έτσι στα κύµατα να σκάνε ακριβώς κάτω από αυτήν. Η κατασκευή βασίστηκε σε ένα πλέγµα από ξύλινες κολόνες. Ανάµεσα στο “δάσος” των κορµών και σε σχήµα L, σαν κάστρο από άµµο, στέκεται ένας όγκος, ο οποίος φιλοξενεί τους λειτουργικούς χώρους του εστιατορίου (κουζίνα, τουαλέτες, αποθηκευτικούς χώρους). Ο χώρος όπου βρίσκονται τα τραπέζια στεγάζεται από έναν κρεµαστό ιστό σεντονιών, που τα αγκαλιάζει σαν θόλος. Ο ιστός σε περίπτωση ανέµων κυµατίζει επιτρέποντας έτσι την κίνηση του αέρα µέσα στο χώρο ενώ παρέχει και την απαραίτητη δροσιά. Παράλληλα, λειτουργεί και σαν φίλτρο για το φως, προσφέροντας κατά τη διάρκεια της µέρας τον απαραίτητο φωτισµό αλλά και την απαραίτητη σκίαση στο χώρο. Η συνεχής κίνηση του ιστού θυµίζει την αέναη κίνηση των κυµάτων, δίνοντας έτσι ένα ρυθµό στο restaurant. Ο συνδυασµός αυτών των στοιχείων δηµιουργεί µια αρχιτεκτονική αίσθηση αρµονίας ανάµεσα στο περιβάλλον και τον επισκέπτη, κάνοντας το barbouni να µοιάζει µε άνετο καταφύγιο µε έντονα ευχάριστη κοινωνική ατµόσφαιρα. Συµµετοχή στην 7η Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων Shortlisted στα restaurant and bar awards 2012

Αρχιτεκτονική μελέτη:
Φωτογράφηση:
Γιώργος Κορδάκης
Xenia
ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ

Read Also...

Submit a Project

  •  
     
     
    Click Here
    Would you like to have your project published on ek-mag? Let us know about it in the form below!
  • Please upload a .pdf or .doc file with a brief description of your project as well as some photos of your project to a third party file sharing service such as Dropbox or Wetransfer and provide us the link
  • SUBMIT
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.