Bermondsey loft

Το αρχιτεκτονικό γραφείο FORM Design Architecture ανακαίνισε εκ νέου ένα Loft διαμέρισμα σε μια παλιά αποθήκη στο Bermondsey του Λονδίνου. Ο βιομηχανικός χαρακτήρας και η κλίμακα του χώρου είχαν χαθεί κάτω από ψευδοροφές και διαχωριστικούς τοίχους της παλαιότερης μετατροπής.

Έχοντας ζήσει στη Νέα Υόρκη ο ιδιοκτήτης ήθελε το οροφοδιαμέρισμά του να έχει περισσότερα βιομηχανικά χαρακτηριστικά και ένα πιο ευέλικτο περιβάλλον διαβίωσης/εργασίας. Αποθηκευτικοί χώροι, λουτρό και λειτουργίες ωφέλειας εμπεριέχονται σε ένα αυστηρά λεπτομερές κουτί ‘παρκαρισμένο’ στη γωνιά του πλέον ανακαινισμένου οροφοδιαμερίσματος, με ένα παρόμοιο γραμμικό κουτί να παρέχει τον χώρο της κουζίνας. Ένας κρυμμένος συρόμενος τοίχος επιτρέπει την αυτονόμηση της περιοχή ύπνου, όταν χρειαστεί. Στην απέναντι άκρη, ένας πάγκος που καταλαμβάνει όλο το μήκος του τοίχου, παρέχει την περιοχή εργασίας του φωτογράφου ιδιοκτήτη. Ανάμεσά τους, βρίσκονται ευέλικτες ζώνες δείπνου, χαλάρωσης και άσκησης. Εκτός από τις άβαφες σανίδες πατώματος από πεύκο, όλες οι επιφάνειες είναι με λευκό φινίρισμα, με την ποιότητα μηχανής των μασίφ ακρυλικών τεμαχίων να τις ξεχωρίζει από τις χειροποίητες και παλαιωμένες επιφάνειες του αρχικού βιομηχανικού κτιρίου. Οι υφές των επιφανειών στο εσωτερικό του κουτιού λειτουργιών έχουν σκούρες γκρι αποχρώσεις, τονίζοντας την ιδέα του φρούτου ή του κουτιού κοσμήματος, όπου το απαλό εξωτερικό δέρμα έρχεται σε αντίθεση με έναν σκοτεινότερο, αισθησιακό πυρήνα.

Φωτογράφηση:
Charles Hosea , Mike Neale
ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ

Read Also...

Submit a Project

  •  
     
     
    Click Here
    Would you like to have your project published on ek-mag? Let us know about it in the form below!
  • Please upload a .pdf or .doc file with a brief description of your project as well as some photos of your project to a third party file sharing service such as Dropbox or Wetransfer and provide us the link
  • SUBMIT
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.