Epique Island

Σύμφωνα με τον Philip Olmesdahl, διευθυντή του αρχιτεκτονικού γραφείου SAOTA  και κύριο αρχιτέκτονα του έργου, άρχισε η κατασκευή του συγκροτήματος 75 πολυτελών κατοικιών στην  έκτασης 26.000 τμ  χερσόνησο της Αλικαρνασσού, απέναντι από την Κω, για την εταιρία Aksoy Holdings. Οι ένοικοι θα απολαμβάνουν μια ιδιωτική παραλία με beach bar και βοηθητικές υπηρεσίες, καθώς και μια λέσχη με πισίνα και εστιατόριο. Θα υπάρχει παιδικός σταθμός, αίθουσα παιχνιδιών και παρακολουθούμενο lounge για έφηβους και νέους. Το συγκρότημα συνολικής επιφάνειας 136.000 τμ θα περιλαμβάνει επίσης πολυτελές ξενοδοχείο και μαρίνα 250 θέσεων ελλιμενισμού. Η περιοχή, σε απόσταση δυο ωρών από την Κωνσταντινούπολη, αποτελεί αξιοσημείωτο θερινό προορισμό. Η αρχιτεκτονική γλώσσα θα είναι σύγχρονη, δίνοντας την αίσθηση της ξυπόλητης πολυτέλειας. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει 10 παραλλαγές τριών τυπολογιών κατοικίας, καθεμιά με πανοραμική θέα και ευρύχωρη διαρρύθμιση ανοιχτής διάταξης, με μεγάλους υπαίθριους χώρους. Οι κατοικίες έχουν μελετηθεί ώστε να είναι βιοκλιματικές, μειώνοντας την χρήση μηχανικών συστημάτων, με μεγάλα ανοίγματα για σωστό αερισμό, σκίαση των κύριων χώρων διαβίωσης με δημιουργία ημιυπαίθριων και με άπλετο φυσικό φωτισμό μειώνοντας την χρήση τεχνητού φωτισμού. Εξωτερικές αυλές θα επιτρέπουν την άνετη χρήση του περιβάλλοντος χώρου όλες τις εποχές, ενώ τα κτίρια θα έχουν άριστη μόνωση. Ο σχεδιασμός βασίστηκε σε γηγενή υλικά δίνοντας έμφαση στην τοποθεσία και βελτιώνοντας τους βιοκλιματικούς στόχους. Μελετημένοι ηλεκτρικοί και μηχανολογικοί μηχανισμοί θα μειώνουν την χρήση ηλεκτρικού ρεύματος για θέρμανση και ψήξη, ενώ θα χρησιμοποιηθεί ενδοδαπέδια θέρμανση και ενσωματωμένος κλιματισμός στις οροφές. Στόχος του πολεοδομικού σχεδιασμού είναι η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στο περιβάλλον· η υπάρχουσα χλωρίδα θα προστατευθεί, με τα γηραιότερα δέντρα να μεταφυτεύονται σε υψηλότερες πλαγιές. Η εκσκαφή θα γίνει περιορισμένα και μέρος των αδρανών υλικών θα χρησιμοποιηθεί για την επένδυση των κτιρίων. Οι κύριοι δρόμοι θα χαραχτούν σε σύραγγες, ελαχιστοποιώντας την μεταβολή του τοπίου, ενώ οι βοηθητικοί θα είναι μικρότεροι, με τοπικούς χώρους στάθμευσης.

Μελέτη:

Εικόνες:

SAOTA
Xenia
ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ

Read Also...

Submit a Project

  •  
     
     
    Click Here
    Would you like to have your project published on ek-mag? Let us know about it in the form below!
  • Please upload a .pdf or .doc file with a brief description of your project as well as some photos of your project to a third party file sharing service such as Dropbox or Wetransfer and provide us the link
  • SUBMIT
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.