IN SUSPENSION

Atelier Interior office

Η ιδιοκτήτρια επιθυμούσε να μεταμορφώσει τα δυο υψηλότερα επίπεδα της κατοικίας, τελικής επιφάνειας 186 τμ., ώστε να δημιουργηθούν βιώσιμοι χώροι για τα δυο ενήλικα παιδιά της που ασχολούνται με τον αθλητισμό. Πρωταρχικός στόχος ήταν η δημιουργία ενός κοινόχρηστου χώρου όπου οι χρηστικές λειτουργίες να μοιράζονται χωρίς να χάνουν οι χρήστες την αίσθηση της ιδιωτικότητας.

Το αρχιτεκτονικό concept περιλαμβάνει την αφαίρεση του πατώματος που χωρίζει τα δύο επίπεδα δημιουργώντας έναν ανοιχτό χώρο στον οποίο μοιάζουν να αιωρούνται δυο μεγάλα κουτιά. Τα αιωρούμενα κουτιά, ντυμένα με ανεπίχριστο κοντραπλακέ, περιέχουν από ένα υπνοδωμάτιο και ένα λουτρό το καθένα. Η διαρρύθμιση αυτή δημιουργεί τρία κενά διπλού ύψους. Το κεντρικό λειτουργεί ως χώρος γυμναστικής με δυο ζευγάρια κρίκων ανάρτησης. Η όλη δομή συνδέεται κατά μήκος μέσω ενός κορμού βαμμένου μαύρου. Ο κορμός περιέχει βοηθητικούς χώρους όπως την σκάλα, ένα λουτρό με ντους και τμήμα της κουζίνας. Μια μεγάλη νησίδα από αδρή ξυλεία βαμμένη λευκή οριοθετεί τον χώρο της κουζίνας, με συρόμενα λακαρισμένα ράφια κάτω από τα ξύλινα κουτιά.

Μελέτη:
Φωτογράφηση:
Posted in Interior Design and tagged , .

Read Also...

Submit a Project

  • Click Here
    Would you like to have your project published on ek-mag? Well.. fill in the form below!
  • Please upload a .pdf or .doc file with a brief description of your project as well as some photos of your project to a third party file sharing service such as Dropbox or Wetransfer and provide us the link
  • SUMBIT
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.