Oasis

Το οικόπεδο βρίσκεται στο Linz της Αυστρίας, στη μέση του πουθενά, ανάμεσα σε δρόμους και εργοστασιακές μονάδες. Η συγκεκριμένη περιοχή είχε ανάγκη από ένα κτίριο με πιο δυνατό χαρακτήρα. Το κτίριο κτίστηκε μέσα σε οικόπεδο εταιρίας παραγωγής χάλυβα με σκοπό να εξυπηρετεί τις λειτουργικές και δευτερεύουσες ανάγκες μιας εκκλησίας.

Ύστερα από έρευνα για τη σχέση του ανθρώπου με την εργασία στη συγκεκριμένη εταιρία καταλήξαμε στην προσθήκη του συγκεκριμένου χώρου, δημιουργώντας ένα χτιστό landscape. Τα δέντρα του οικοπέδου λειτούργησαν σαν εναρκτήριο σημείου σχεδιασμού, δημιουργώντας μια όαση για τους ανθρώπους, ενώ το νέο κτίριο διατηρεί το χαρακτήρα του ενταγμένο απόλυτα στη πλαγιά του οικοπέδου.

Το κτιστό landscape concept καθορίζει και το εσωτερικό του χώρου. Το “ravine” χωρίζει τους λειτουργικούς χώρους του κτιρίου όπως τα γραφεία, τα meeting rooms, και τους κοινωνικούς χώρους, ενώ μια ξύλινη λευκή τριγωνική στέγη ενώνει το παρεκκλήσι, το Bar και τους κύριους χώρους των κοινωνικών εκδηλώσεων. Τέλος δυο συρόμενες πόρτες επιτρέπουν την ένωση ή την απομόνωση χώρων για ενιαίες ή διαφορετικές δραστηριότητες.

Αρχιτεκτονική μελέτη:

Φωτογράφηση:

David Schreyer, Rupert Asanger
 
 
 
Xenia
ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ

Read Also...

Submit a Project

  •  
     
     
    Click Here
    Would you like to have your project published on ek-mag? Let us know about it in the form below!
  • Please upload a .pdf or .doc file with a brief description of your project as well as some photos of your project to a third party file sharing service such as Dropbox or Wetransfer and provide us the link
  • SUBMIT
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.