Pu Zao Restaurant

O διευθύνων μελετητής Xu Xu-Jun, αποσκοπώντας σε ένα πιο ρηξικέλευθο αποτέλεσμα, άντλησε έμπνευση από το υδάτινο στοιχείο που αποτελεί πηγή της τροφής και από την ψαρόβαρκα – τον τρόπο συλλογής της τροφής από το νερό. Γεννήθηκε έτσι η ιδέα του να αποδοθεί η ομορφιά του δείπνου μέσα σε μια βαρκούλα. Τα 550m2 του εστιατορίου χαρακτηρίζονται από ένα τοπίο με αναβαθμίδες όπως στις τοπικές καλλιέργειες, που δίνει μια αίσθηση γήινης απλότητας στο χώρο. Στην είσοδο μια τεράστια κατσαρόλα κι ένας φούρνος προϊδεάζουν τον επισκέπτη θέτοντας τον τόνο του χώρου, μαζί με μερικές ξύλινες βαρκούλες και το δάπεδο με βοτσαλωτή επίστρωση που παραπέμπει σε νερό. Η διάταξη του χώρου επιτρέπει την άνετη προσέλευση στα τραπέζια-βάρκες που θυμίζουν τα ψαροχώρια του Jiangnan, ενώ η τεράστια βάρκα στην οροφή που προσχώνεται στους τοίχους, η υπερυψωμένη πλατφόρμα με σχοινιά αναρρίχησης και οι κουπαστές από γρανίτη και τα υπόλοιπα υλικά αντανακλούν τη θεματική με τελειότητα. Δημιουργείται έτσι μια ρομαντική ατμόσφαιρα πρωτόγονης απλότητας που νοστιμίζει τον χώρο.

Φωτογράφηση:
Xu Xu-Jun

Read Also...

Submit a Project

  • Click Here
    Would you like to have your project published on ek-mag? Well.. fill in the form below!
  • Please upload a .pdf or .doc file with a brief description of your project as well as some photos of your project to a third party file sharing service such as Dropbox or Wetransfer and provide us the link
  • SUMBIT
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.