00_cover

Villa Bianca

Η κατοικία βρίσκεται δίπλα στη Σωζόπολη, στη Μαύρη Θάλασσα, σε οικόπεδο με πανοραμική θέα προς τη θάλασσα.

Το έργο αφορά στη μερική ανακατασκευή και τη συνολική αλλαγή της εικόνας μιας προϋπάρχουσας κατοικίας η οποία χτίστηκε περίπου 15 χρόνια νωρίτερα, σε ένα στυλ το οποίο ήταν μίμηση της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της Σωζόπολης, στην όψη και τα υλικά: Ένα πλήθος από δίρριχτες στέγες με κεραμίδια, όψεις με επένδυση από σανίδες, φεγγίτες και αψίδες.

Η επιθυμία του πελάτη ήταν προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση: Ένα κτίριο που να έρχεται σε αντίθεση με το περιβάλλον του, μινιμαλιστικό και σύγχρονο. Μεγαλύτερη πρόκληση στο έργο ήταν το να μειωθεί στο μέτρο του δυνατού η φλύαρη γεωμετρία και να δοθεί έμφαση στην κατασκευαστική δομή, με χωρικές και οργανωτικές βελτιώσεις του εσωτερικού.

Κεντρική ιδέα ήταν να δημιουργηθεί μια ελαφριά, κομψή και αιθέρια ατμόσφαιρα με κυρίαρχη τη θέα της θάλασσας και τα χρώματα της φύσης που αλλάζουν διαρκώς. Τόσο το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό σχεδιάστηκαν σε αποχρώσεις του λευκού, με τις μόνες πινελιές χρώματος να προέρχονται από τα έργα τέχνης.

Η τριώροφη κατοικία διαθέτει έναν μεγάλο χώρο διημέρευσης ο οποίος περιλαμβάνει καθιστικό, κουζίνα και τραπεζαρία. Υπάρχουν επίσης τέσσερα υπνοδωμάτια, δύο wc καθώς και αποθηκευτικοί και βοηθητικοί χώροι. Η επίπλωση, με πλαστικές, αντισυμβατικές μορφές, επιλέχθηκε για να δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεται κάποιος μέσα σε μία γκαλερί. Η αυλή οργανώνεται με πλήθος περιοχών χαλάρωσης, που προσφέρουν πολλαπλές εμπειρίες διαβίωσης στον υπαίθριο χώρο.

Αρχιτεκτονική:
Φωτογράφιση:
ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΗ

Read Also...

Submit a Project

  •  
     
     
    Click Here
    Would you like to have your project published on ek-mag? Let us know about it in the form below!
  • Please upload a .pdf or .doc file with a brief description of your project as well as some photos of your project to a third party file sharing service such as Dropbox or Wetransfer and provide us the link
  • SUBMIT
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.