K1

The touristic villa consists of 5 luxurious rooms and comfortable indoor and outdoor living areas. It has a total surface of 320 m² and a part of 44 m² that is buried into the ground, at a plot of 9055 m²

On the western ground floor are placed the living areas, which are in immediate connection with the natural landscape. The large openings on both sides of the building facades offer permeability and allow continuous and unimpeded flow with the surrounding space, both spatial and visual. In this way the outside space flows inside while at the same time there is constant visual contact with the sea. In the eastern volume of the two levels, there are the private spaces, which are placed by taking advantage of the favorable orientation and the view of the landscape.

Throughout the building, the openings are located almost theatrically, framing the view or the circulation of the building. With this way they intensify the contact between outside and inside, allowing the sea and the landscape to enter inside.

At a lower level along the main route, a slit in the ground leads to the two additional buried dormitories. They expand to the north in an enclosed protected courtyard, where the user, hidden inside the slope, enjoys privacy in the natural environment and unobstructed views at the sea.

At the end of the route, the pool area, the outdoor kitchen, and the dining area form an independent zone of outdoor living.

Mostly endemic plants were selected for planting, as well as olive trees. The goal is the smooth integration in the local landscape of “Apokoronas”.

The volumes of the building are covered with local stone so that they converse with the natural landscape. At the same time the corridor slit is underlined by white walls. The floors inside and outside are with the same material, which is pressed cement mortar, to ensure the continuity of interior and exterior spaces.

The study lasted 2017-2018 and the construction of the project 2018-2020. Both stages were developed by Archtify. The diligence in the design and implementation of the project enabled the consistency between the initial idea and the result.

ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΗ

Read Also...

Submit a Project

  •  
     
     
    Click Here
    Would you like to have your project published on ek-mag? Let us know about it in the form below!
  • Please upload a .pdf or .doc file with a brief description of your project as well as some photos of your project to a third party file sharing service such as Dropbox or Wetransfer and provide us the link
  • SUBMIT
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.