Llull apartment

The project consisted of the remodel of an apartment located in a modern residential building inside the Diagonal Mar Park, a few meters from the beach. The owners wanted to convert their two-bedroom apartment into a comfortable and functional one bedroom home while having the main areas connected and open to the terrace through a spectacular window with views to the park and the sea. The architects proposed a completely new layout, prioritizing the communal space formed by the kitchen and the living room, aligned with the master bedroom along one large window. The apartment achieves maximum storage due to the large floor-to-ceiling cabinetry along the perimeter and in substitution of the partition walls.

The oak wood cabinets alternate with white lacquer wall cladding, that allow for a flush installation of the swinging doors and hide the sliding doors. The white lacquered cladding starts at the entrance and connects with the kitchen, separated by a pivoting door. The kitchen extends to the living room and the terrace, separated by a central element that hides a structural column and frames the sea view at the rear. The living room is aligned with the master bedroom along a large window consisting of several windows cladded with a perimeter graphite frame.

Photos by:
YLAB Arquitectos Barcelona

Read Also...

Submit a Project

  • Click Here
    Would you like to have your project published on ek-mag? Well.. fill in the form below!
  • Please upload a .pdf or .doc file with a brief description of your project as well as some photos of your project to a third party file sharing service such as Dropbox or Wetransfer and provide us the link
  • SUMBIT
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.