Medical center at the Limmat Tower

Medical center at the Limmat Tower

The medical center, located in Zurich’s Limmat Tower is a clean, luxurious and elegant space. The minimalistic approach in the use of materials and the synthetic spatial coherence has been the thrust of the architectural intention.

 

The three-meter monolithic reception furniture was designed in an organic shape, that gives continuity and welcomes the visitor into the space. Curves take edges’ place and they are used for the wall design, the metal structure at the reception’s back, the sofa and the closets.

 

The rest of the rooms are designed in the same monolithic manner and they consist of autonomous elements that follow the same color palette. The visual continuity of the floor and walls gives a sense of serenity and purity, while the use of metallic golden elements adds a luxurious touch.

Photos by:

Panos Arvanitakis

Posted in Interior Design and tagged , .

Read Also...

Submit a Project

  • Click Here
    Would you like to have your project published on ek-mag? Well.. fill in the form below!
  • Please upload a .pdf or .doc file with a brief description of your project as well as some photos of your project to a third party file sharing service such as Dropbox or Wetransfer and provide us the link
  • SUMBIT
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.