Pumping Station in Basel

A new work of public infrastructure, the Lange Erlen pumping station is aligned to the main axis of the site and leaves space for future expansion. Under the projecting roof of the entrance façade, a concrete fountain transforms first into a bench and stairs and further along into a wheelchair-accessible ramp.

The interior spaces are built with gentle, polished curves in emulation of glacial mills. These curves also give shape to the large skylight in the foyer. A generous staircase winds up around the light by the artist Madlaina Lys to the building’s true centrepiece: the observation deck, from which visitors have a view over the extensive pumping facility.

ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ

Read Also...

Submit a Project

  •  
     
     
    Click Here
    Would you like to have your project published on ek-mag? Let us know about it in the form below!
  • Please upload a .pdf or .doc file with a brief description of your project as well as some photos of your project to a third party file sharing service such as Dropbox or Wetransfer and provide us the link
  • SUBMIT
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.