Quintessa Pavilions Napa Valley, California

The pavilions are a series of additions to an established 280-acre winery in Napa Valley, each designed to provide an immersive, privately hosted wine tasting experience in the landscape. Each pavilion is carefully located to protect visitors from the elements of nature, while also preserving the existing mature oak trees. The result is a unique wine-tasting experience that can be utilized year-round.

Upon arrival, guests are guided via a forested pedestrian pathway, to a private tasting pavilion nestled into the land, where they can enjoy the serene setting and expansive views of the vineyards and lake below.

The design of the pavilions echoes the existing winery in its environmental sensitivity and material palette of durable, sustainable materials that age and weather well. Running parallel to the ridgeline, a concrete wall forms the pavilion entry, where a doorway is carved out to reveal the panoramic view from the terrace to the vineyards beyond. The prefabricated steel structure creates long roof overhangs that protect visitors from the elements of nature, while expansive walls of operable doors help to maximize the openness for light, views and cross ventilation. The low retaining walls are made of Napa syar stone and the terrace surface is made of locally prefabricated concrete pavers. Custom furnishings are designed to accommodate a range of group sizes. The surrounding plantings are drought resistant native grasses, intended to soften the transition from the pavilions to the vineyards.

Design Team: 

Photos by:

Matthew Millman

Read Also...

Submit a Project

  • Click Here
    Would you like to have your project published on ek-mag? Well.. fill in the form below!
  • Please upload a .pdf or .doc file with a brief description of your project as well as some photos of your project to a third party file sharing service such as Dropbox or Wetransfer and provide us the link
  • SUMBIT
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.