Room in the city

The client, a family of 5, lives in an archetypical row house on a dense plot in the historic centre of Leuven.

The home is transformed into a collection of connected spaces with very diverse characters: a very big, high and bright space with zenithal light becomes the centre of the project. A small adjoining brick shed is reached through a secret staircase. The street side room serves as a vestibule, a reception space plus storage room. The garden becomes an open-air room with green walls and an oversized water element.

The rooms are defined through a careful formulation of building elements: a floating glass-roof, a thin concrete staircase, a terrazzo floor slab, a green earth wall, a large sliding window.

This collection of rooms becomes an ambivalent living environment in the continuum of public and private rooms that compose the city fabric.

Architecture:
Photography:

Read Also...

Submit a Project

  •  
     
     
    Click Here
    Would you like to have your project published on ek-mag? Let us know about it in the form below!
  • Please upload a .pdf or .doc file with a brief description of your project as well as some photos of your project to a third party file sharing service such as Dropbox or Wetransfer and provide us the link
  • SUBMIT
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.