Vidnoe Townhouse

The remodeling of the 40m² communal spaces of a townhouse in Moscow, belonging to a young family with two children, features a design that values light and shadow and remains functional. The combination of curvature and an off-white color and material palette resulted in a weightless architecture, providing the project with character.

The dominant fluid shapes of the open storage systems create interesting visual accents of light and shadow, changing the perception of the usual rectangular volume of space. Curved shapes in cabinetry are accompanied by soft rounded seating, placed on different levels.

The floor and part of the wall in the dining room feature the breccia technique, made of reclaimed marble pieces. This solution is an example of a sustainable design in which reclaimed materials are used to create the mosaic. The floor construction was the most challenging part of the project, required to be both sustainable and very durable. The bespoke chairs in the dining room were designed from steel sheet, drawing their inspiration from the bar stool design.

Read Also...

Submit a Project

  •  
     
     
    Click Here
    Would you like to have your project published on ek-mag? Let us know about it in the form below!
  • Please upload a .pdf or .doc file with a brief description of your project as well as some photos of your project to a third party file sharing service such as Dropbox or Wetransfer and provide us the link
  • SUBMIT
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.