Gandra School Center

Πρόκειται για ένα διώροφο σχολικό κέντρο που αναπτύσσεται γύρω από έναν κεντρικό προαύλιο. Οι αίθουσες διδασκαλίας διαμορφώνονται ως ενιαίες ενότητες, που αντιπαραβάλλονται, ενώ οι παραλλαγές του προσανατολισμού της εφαρμογής και των κλίσεων της στέγης καθορίζουν το σχεδιασμό αυτού του σχολικού κέντρου.

Οι διαφορετικοί προσανατολισμοί και οι εναλλασσόμενες κλίσεις των στεγών δημιουργούν μια παιχνιδιάρικη διάθεση που ταιριάζει απόλυτα στο σχολικό περιβάλλον. Ο διάδρομος ενώνει τις διαφορετικές λειτουργίες του κάθε χώρου και υιοθετεί τις σχεδιαστικές γραμμές που προκύπτουν από τη σειρά των αιθουσών, δημιουργώντας μια αίσθηση ενότητας μέσα στην αντιπαράθεση των μεμονωμένων όγκων. Το ασύμμετρο σχήμα του κεντρικού προαυλίου αντισταθμίζεται από τα μεγάλα ανοίγματα του συστήματος «curtain wall» που διατηρεί την ογκομετρική αγνότητα και την αφαίρεση διάθεση. Είναι μια μοναδική λύση στο εκπαιδευτικό πλαίσιο με μια ισχυρή μορφωματική αίσθηση, η οποία αποτελεί μια ιδιαίτερη χωρική εμπειρία. Οι σχεδιαστικές συνθετικές παραλλαγές δημιουργούν ένα δυναμικό σχέδιο.

Αρχιτεκτονική μελέτη:

Φωτογράφηση:

Fernando Guerra

 

 

 

ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ

Read Also...

Submit a Project

  •  
     
     
    Click Here
    Would you like to have your project published on ek-mag? Let us know about it in the form below!
  • Please upload a .pdf or .doc file with a brief description of your project as well as some photos of your project to a third party file sharing service such as Dropbox or Wetransfer and provide us the link
  • SUBMIT
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.