Earthy tones

Η μελέτη αφορά τον ανασχεδιασμό υφιστάμενου κτίσματος και τη μετατροπή του σε κατοικία που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις. Κύρια στοιχεία της τοποθεσίας είναι αφενός η νήσος Σπιναλόγκα, ανατολικά της κατοικίας και αφετέρου οι απότομοι, κατακόρυφοι βράχοι βόρεια αυτής, οι οποίοι και οριοθετούν την ευρύτερη περιοχή.

Η κατοικία αποτελείται από ισόγειο χώρο, που περιλαμβάνει τους χώρους διημέρευσης και την υδάτινη δεξαμενή σε αίθριο χώρο, καθώς και από όροφο όπου φιλοξενούνται δύο υπνοδωμάτια με τα λουτρά τους. Μεταλλική κατασκευή περιλαμβάνει το WC και το κλιμακοστάσιο, μέσω του οποίου επιτυγχάνεται η κατακόρυφη κίνηση. Λόγω του περιορισμένου εμβαδού, βασικό στόχο κατά το σχεδιασμό αποτέλεσε η κατάρριψη των ορίων μεταξύ του καθιστικού και του αίθριου χώρου της πισίνας. Αυτό επιδιώκεται με τη μεταφορά του ορίου από τον υφιστάμενο φέρων οργανισμό προς το εσωτερικό της κατοικίας, την κατάρριψη της παραλληλίας, καθώς και τη χρήση ενιαίου υλικού δαπέδου σε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο.

Κύρια υλικά της σύνθεσης αποτελούν το μάρμαρο, το ξύλο, καθώς και η τοπική πέτρα, φυσικό υλικό το οποίο κυριαρχεί στη σύνθεση της όψης, διαμορφώνοντας μεγάλα, κατακόρυφα ανοίγματα, τα οποία έρχονται σε αντιπαράθεση με ανοίγματα μικρότερης κλίμακας, μεταφράζοντας έτσι στοιχεία της ιστορίας της περιοχής και μεταφέροντάς τα στο σήμερα.

Αρχιτεκτονική μελέτη:
Φωτογράφηση: 
Δημοσθένης Κούρος
[/vc_column]

Read Also...

Submit a Project

  • Click Here
    Would you like to have your project published on ek-mag? Well.. fill in the form below!
  • Please upload a .pdf or .doc file with a brief description of your project as well as some photos of your project to a third party file sharing service such as Dropbox or Wetransfer and provide us the link
  • SUMBIT
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.