Higashimatsuyama House

Η κατοικία Higashimatsuyama βρίσκεται στο Saitama και σχεδιάστηκε για ένα ζευγάρι των οποίων οι οικογένειες ζούσαν στην περιοχή για πάνω από 300 χρόνια.

Προσπαθώντας να διατηρηθεί η οικογενειακή μνήμη και να λειτουργούν το υπάρχον κτίριο, ο κήπος, ο περιβάλλον χώρος και η νέα επέκταση σαν ένα ενιαίο σύνολο, έγινε μια προσπάθεια να γίνουν διορθωτικές επεμβάσεις στη δομή κάθε κτιρίου ανάλογα με την κατάστασή του, χρησιμοποιώντας το ίδιο υλικό μεταξύ υπάρχοντος και νέου. Παρά όλες τις διαφορετικές κατασκευές το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία μιας νέας ενιαίας κατοικίας.

Οι δύο οροφές κατασκευάζονται με ξύλινα πάνελ, τύπου σάντουιτς, για να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερες και οικονομικότερες. Το σχήμα της οροφής σχεδιάστηκε ως απόκριση στο περιβάλλον, το φως και τον άνεμο. Ως αποτέλεσμα η επιφάνεια αναδιπλώνεται και η γωνία και το ύψος της κάθε αναδίπλωσης καθορίζεται προσεκτικά ανάλογα με τις δραστηριότητες που διαδραματίζονται κάτω από την οροφή.

Μελέτη: 

Φωτογράφηση:

Kai Nakamura, Shinkenchikusha

[/vc_column]

Read Also...

Submit a Project

  • Click Here
    Would you like to have your project published on ek-mag? Well.. fill in the form below!
  • Please upload a .pdf or .doc file with a brief description of your project as well as some photos of your project to a third party file sharing service such as Dropbox or Wetransfer and provide us the link
  • SUMBIT
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.