Ανακαίνιση διαμερίσματος στα Εξάρχεια

Το ανακαινισμένο διαμέρισμα 75m² βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή των Εξαρχείων, στον 2ο όροφο μιας πολυκατοικίας των αρχών της δεκαετίας του 70.

Στα πλαίσια της ανακαίνισης, έγινε πλήρης αναδιαμόρφωσή του προκείμενου να ταιριάζει με τις λειτουργικές ανάγκες ενός ζευγαριού και να καλύπτει τα αισθητικά τους κριτήρια. Το αρχικό σχέδιο του διαμερίσματος περιελάβανε ένα χολ εισόδου, μια κλειστή κουζίνα, έναν χώρο καθιστικού, δύο υπνοδωμάτια και ένα λουτρό. Σύμφωνα με την αναδιαμόρφωσή του δημιουργείται ένας ενιαίος χώρος κουζίνας- καθιστικού, ένα υπνοδωμάτιο και ένα μεγαλύτερο λουτρό. Όσον αφορά το υπνοδωμάτιο και  ένα μεγαλύτερο λουτρό. Όσον αφορά το υπνοδωμάτιο, μεταλλικές συρόμενες πόρτες με υαλοστάσια διαχωρίζουν το υπνοδωμάτιο από το καθιστικό επιτρέποντας ταυτόχρονα την ένωση τους όταν τα φύλλα μένουν ανοικτά. Μέσα από τα υαλοστάσια διαχέεται το φως επιτρέποντας ένα ενιαίο αποτέλεσμα φυσικού φωτισμού στον χώρο. Αυτό το αποτέλεσμα ήταν και ο στόχος της όλης συνθετικής διαδικασίας, η δημιουργία ενός ανοικτού χώρου διημέρευσης, όπου δεν υπάρχουν όρια ανάλογα με την χρήση του χώρου. Στα δάπεδα διατηρείται το ξύλινο δάπεδο το οποίο και συνδυάζεται με νέα πλακίδια που φέρουν μοτίβα, στα σημεία που προϋπήρχαν πλακίδια. Στην κουζίνα, ο μαρμάρινος νεροχύτης επαναχρησιμοποιείται και συνδυάζεται με γκρι και ξύλινα στοιχεία. Στους τοίχους προτείνεται μια διχρωμία ως αφαιρετική αναφορά στην αισθητική της δεκαετίας του 70. Χρώμα επιλέγεται επίσης και για το λουτρό. Για τα έπιπλα και τα στόρια των κουφωμάτων επιλέγονται φυσικά υλικά και απλές γραμμές.

Σχεδιασμός:
Φωτογράφηση:
Xenia
ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ

Read Also...

Submit a Project

  •  
     
     
    Click Here
    Would you like to have your project published on ek-mag? Let us know about it in the form below!
  • Please upload a .pdf or .doc file with a brief description of your project as well as some photos of your project to a third party file sharing service such as Dropbox or Wetransfer and provide us the link
  • SUBMIT
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.