Αντλιοστάσιο στη Βασιλεία

Ένα νέο έργο δημόσιας υποδομής, το αντλιοστάσιο της συνοικίας Lange Erlen ακολουθεί τον βασικό άξονα του οικοπέδου και αφήνει χώρο για μελλοντικές επεκτάσεις. Κάτω από μία οροφή σε πρόβολο που προεξέχει, ένα μπετονένιο σιντριβάνι στην όψη της εισόδου μετατρέπεται πρώτα σε πάγκο καθιστικού και σε σκαλοπάτια, ενώ στη συνέχεια σε ράμπα πρόσβασης ΑΜΕΑ.

Οι εσωτερικοί χώροι σχεδιάζονται με απαλές, γυαλιστερές καμπύλες που ακολουθούν τα σχήματα της γεωμορφολογίας των παγετώνων. Οι ίδιες καμπύλες σχηματίζουν το μεγάλο άνοιγμα της οροφής στον χώρο υποδοχής. Ένα ευρύχωρο κλιμακοστάσιο τυλίγεται γύρω από το φωτιστικό της εικαστικού Madlaina Lys, οδηγώντας προς το κεντρικό στοιχείο του κτιρίου: την πλατφόρμα παρατήρησης, από την οποία οι επισκέπτες μπορούν να επιβλέπουν τις εκτεταμένες μηχανολογικές εγκαταστάσεις του αντλιοστασίου.

Αρχιτεκτονική:
ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ

Read Also...

Submit a Project

  •  
     
     
    Click Here
    Would you like to have your project published on ek-mag? Let us know about it in the form below!
  • Please upload a .pdf or .doc file with a brief description of your project as well as some photos of your project to a third party file sharing service such as Dropbox or Wetransfer and provide us the link
  • SUBMIT
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.