Blue Frames Summer House

Σε υφιστάμενη εξοχική κατοικία του 1986, στο Μπατσί της Άνδρου, ζητήθηκε ο επανασχεδιασμός με γνώμονα τον εκσυγχρονισμό, τη βελτίωση της λειτουργικής οργάνωσης και την αξιοποίηση της θέας. Επίσης ζητήθηκε εκ νέου η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου και της πισίνας.

Σχεδιασμός κάτοψης

Το οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται η κατοικία παρουσιάζει υψομετρική διαφορά 2 m. και η κατοικία αναπτύσσεται σε δύο υπέργειους ορόφους και έναν ημιυπόγειο. Στη στάθμη του ισογείου οργανώθηκαν το καθιστικό, η κουζίνα, δύο υπνοδωμάτια και λουτρό ενώ στον όροφο ένα υπνοδωμάτιο και λουτρό. Στο ημιυπόγειο διαμορφώθηκε ο ξενώνας.

Τοποθέτηση ανοιγμάτων

Η θέση της κατοικίας και η ανεμπόδιστη θέα προς τη θάλασσα καθόρισε με τη σειρά της τη θέση και τα μεγέθη των υαλοστασίων τα οποία σχεδιάστηκαν εκ νέου, με τρόπον ώστε να επιτρέπουν την είσοδο των εξαιρετικών ποιοτήτων του τοπίου στους εσωτερικούς χώρους με ελεγχόμενο τρόπο διαμέσου επιλεγμένων πλαισίων.

Σχεδιασμός περιβάλλοντος χώρου

Ο περιβάλλων χώρος, ήδη διαμορφωμένος σε δύο επίπεδα, εκσυγχρονίστηκε, οι εξωτερικές κλίμακες ανακατασκευάστηκαν και το χαμηλότερο επίπεδο διαμορφώθηκε σε χώρο πισίνας και κήπο.

Αρχιτεκτονική μελέτη:
Φωτογράφηση:

 

Ε. Μαρμαράς, Ε. Δρέττα, Δ. Τσαγκαράκη

ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΗ

Read Also...

Submit a Project

  •  
     
     
    Click Here
    Would you like to have your project published on ek-mag? Let us know about it in the form below!
  • Please upload a .pdf or .doc file with a brief description of your project as well as some photos of your project to a third party file sharing service such as Dropbox or Wetransfer and provide us the link
  • SUBMIT
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.