Cactus Paradise

Η παρούσα επέμβαση αποτελεί κομμάτι μιας συνολικής μελέτης για την ανακαίνιση ενός ξενοδοχειακού συγκροτήματος στη Σταλίδα, η οποία πραγματοποιήθηκε σταδιακά με σκοπό τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης ξενοδοχειακής μονάδας υψηλών προδιαγραφών. Η νέα αρχιτεκτονική μελέτη καλείται να μετασχηματίσει και να συμπληρώσει τον υπάρχοντα χώρο με σεβασμό και δημιουργικότητα. Η τρέχουσα μελέτη ασχολείται με τη δημιουργία ενός νέου πολυχώρου εστίασης με διάφορες δραστηριότητες και ταυτόχρονα με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου.

Με κεντρικό άξονα την πλατεία και την άμεση πρόσβαση στη θάλασσα και τον δρόμο αναπτύσσονται τέσσερα διαφορετικά μέρη: το παραδοσιακό καφενείο, το μπαρ, το ελληνικό και το ανατολίτικο εστιατόριο. Υιοθετώντας μία ενιαία αρχιτεκτονική και αισθητική γλώσσα δημιουργείται ένας ανοιχτός διάλογος όπου η ελληνικότητα κατέχει κυρίαρχο ρόλο. Η εικόνα ενός πολυχώρου εμπνευσμένου από τις πλατείες των κρητικών χωριών ενισχύεται και από τα επιμέρους στοιχεία. Η χρήση του ξύλου και του πρασίνου σε συνδυασμό με τα γήινα χρώματα εναρμονίζει τους χώρους με το περιβάλλον. Η αίσθηση της γειτονιάς σε συνδυασμό με την ανάλαφρη διάθεση προσφέρει στους επισκέπτες μία μοναδική εμπειρία εμποτισμένη με τη μοναδικότητα της ελληνικής κουλτούρας.

Οι καθαρές γραμμές σε επίπεδο κάτοψης μαζί με τον κατάλληλο εξοπλισμό που πλαισιώνει κάθε χώρο οριοθετεί τα διαφορετικά τμήματα και ταυτόχρονα τα διατηρεί σε άμεση επικοινωνία.

Το ξύλο και η πέτρα, παραδοσιακά και κλασικά υλικά συνδυάζονται με σύγχρονα όπως το τζάμι επιτυγχάνοντας με τον τρόπο αυτό το μπόλιασμα του παλιού με το καινούργιο.

Read Also...

Submit a Project

  •  
     
     
    Click Here
    Would you like to have your project published on ek-mag? Let us know about it in the form below!
  • Please upload a .pdf or .doc file with a brief description of your project as well as some photos of your project to a third party file sharing service such as Dropbox or Wetransfer and provide us the link
  • SUBMIT
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.