Casa Lapa

Η κατοικία είναι σχεδιασμένη σε βραχώδη τοποθεσία, προσαρμόζεται στο έδαφος και αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα. Στο επίπεδο του εδάφους βρίσκονται η είσοδος και όλα τα βοηθητικά δωμάτια, ενώ τα άλλα δύο επίπεδα διαμορφώνονται σαν ένας λευκός όγκος που προσανατολίζεται προς τον ωκεανό, με τις κύριες χρήσεις της κατοικίας.

Όλα τα επίπεδα συνδέονται με μια υπαίθρια γλυπτική σκάλα, σε βαθύ κίτρινο χρώμα, που ξεδιπλώνεται από τον δρόμο στον πρώτο και τον δεύτερο όροφο. Στον πρώτο όροφο τοποθετείται το σαλόνι, η τραπεζαρία και η κουζίνα, και στον δεύτερο όλα τα υπνοδωμάτια με ιδιωτικά λουτρά. Φεγγίτες φέρνουν φυσικό φως στο εσωτερικό των δωματίων.

Ο λευκός κύβος προσανατολίζεται προς το νερό, δημιουργώντας σκεπαστές βεράντες και μία εξωτερική αυλή στον πρώτο όροφο, με πισίνα. Οι δύο πλευρές του λευκού όγκου είναι διαφανείς, δημιουργώντας μια εμπειρία εξωτερικού χώρου στο εσωτερικό της κατοικίας. Με αυτόν τον τρόπο οι χώροι διαβίωσης επεκτείνονται στο εξωτερικό και συνδέονται οπτικά με τη φύση.

Αρχιτεκτονική μελέτη: 

Φωτογράφηση: 

Juan Solano

Read Also...

Submit a Project

  • Click Here
    Would you like to have your project published on ek-mag? Well.. fill in the form below!
  • Please upload a .pdf or .doc file with a brief description of your project as well as some photos of your project to a third party file sharing service such as Dropbox or Wetransfer and provide us the link
  • SUMBIT
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.