Cosmote TV

To νέο κτίριο της Cosmote TV αφορά στη μετατροπή ενός βιομηχανικού κτιρίου σε κτίριο γραφείων και τηλεοπτικών studios, με στόχο να αποτελέσει τοπόσημο της γύρω περιοχής. Με βάση τη δομή του υφιστάμενου κτιρίου προτάθηκαν τρεις ενότητες διαφορετικών χρήσεων, τρεις προγραμματικές ζώνες χωρών με διαφορετικά ύψη και ποιότητες. Στο κέντρο, μεταξύ των γραφείων, των τηλεοπτικών studios και των τεχνικών χώρων, δημιουργήθηκε μία περιοχή συνάντησης των εργαζομένων: η κεντρική πλατεία-Plaza. Στο εσωτερικό αυτής της «καρδιάς» του κτιρίου που περιλαμβάνει και χώρους εργασιας σε open plan διάταξη, δημιουργήθηκαν ένα ενδιάμεσο επίπεδο και μια γέφυρα που συνδέει τα επιμέρους τμήματα. Εκατέρωθεν της γέφυρας οι υφιστάμενες κολόνες αντιμετωπίστηκαν ως «δένδρα» που «γεννιούνται» από το έδαφος, ενώ οι απολήξεις των κλαδιών τους σκεπάζουν τον «ουρανό» της πλατείας. Για τη μεταμόρφωση του κτιρίου δημιουργήθηκε κέλυφος από υψηλής τεχνολογίας εφελκυόμενη μεμβράνη εσωτερικά, ενώ οι καμπυλόσχημες λευκές ζώνες βιοκλιματικών στεγάστρων σε απόσταση από τις όψεις δημιουργούν επιπλέον σκίαση, προκαλώντας ένα ιδιαίτερα δυναμικό αποτέλεσμα.

Αρχιτεκτονική:

Φωτογράφηση:

Τεύχος ek:

ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ

Read Also...

Submit a Project

  •  
     
     
    Click Here
    Would you like to have your project published on ek-mag? Let us know about it in the form below!
  • Please upload a .pdf or .doc file with a brief description of your project as well as some photos of your project to a third party file sharing service such as Dropbox or Wetransfer and provide us the link
  • SUBMIT
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.