Llull apartment

Το έργο περιλαμβάνει την αναδιαμόρφωση ενός διαμερίσματος που βρίσκεται σε ένα σύγχρονο κτίριο κατοικιών μέσα στο πάρκο Diagonal Mar, λίγα μέτρα από την παραλία. Οι ιδιοκτήτες ήθελαν να μετατρέψουν το διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων σε ένα άνετο και λειτουργικό σπίτι ενός υπνοδωματίου, έχοντας ταυτόχρονα τους κύριους χώρους που συνδέονται και ανοίγουν στη βεράντα μέσα από ένα εντυπωσιακό παράθυρο με θέα προς το πάρκο και τη θάλασσα. Οι αρχιτέκτονες πρότειναν μια εντελώς νέα διάταξη, δίνοντας προτεραιότητα στον κοινόχρηστο χώρο που διαμορφώνεται από την κουζίνα και το καθιστικό, ευθυγραμμισμένο με το κυρίως υπνοδωμάτιο κατά μήκος ενός μεγάλου παραθύρου. Το διαμέρισμα επιτυγχάνει μέγιστο αποθηκευτικό χώρο λόγω των μεγάλων ντουλαπών στην περίμετρο του διαμερίσματος που αντικαθιστούν επίσης και τους ενδιάμεσους τοίχους.

Τα ντουλάπια από ξύλο βελανιδιάς εναλλάσσονται με λευκή επένδυση τοίχων από λάκα, που επιτρέπουν την απλή τοποθέτηση των πορτών και την απόκρυψη των συρόμενων θυρών. Η λευκή λακαρισμένη επένδυση ξεκινά από την είσοδο και συνδέεται με την κουζίνα, η οποία διαχωρίζεται από τον υπόλοιπο χώρο μέσω μιας περιστρεφόμενης πόρτας. Η κουζίνα εκτείνεται προς το σαλόνι και τη βεράντα, και κεντρικό στοιχείο είναι μια δομική στήλη που πλαισιώνει την θέα προς τη θάλασσα στο πίσω μέρος. Το σαλόνι είναι ευθυγραμμισμένο με το κυρίως υπνοδωμάτιο κατά μήκος ενός μεγάλου παραθύρου που αποτελείται από πολλά παράθυρα επικαλυμμένα με ένα περιμετρικό πλαίσιο γραφίτη.

Αρχιτεκτονική μελέτη:
Φωτογράφηση:
YLAB Arquitectos Barcelona

Read Also...

Submit a Project

  • Click Here
    Would you like to have your project published on ek-mag? Well.. fill in the form below!
  • Please upload a .pdf or .doc file with a brief description of your project as well as some photos of your project to a third party file sharing service such as Dropbox or Wetransfer and provide us the link
  • SUMBIT
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.