Moya

Στο Moya, ένα εστιατόριο fusion κουζίνας στη βόρεια Ιταλία, φωτιστικές εγκαταστάσεις, τολμηρά σήματα και αφαιρετικές γεωμετρίες δημιουργούν μια εμπειρία ξεχωριστής έντασης.

Οι φωτεινές εγκαταστάσεις και οι γεωμετρικές τομές επαναλαμβάνονται στο εσωτερικό ενός βασικού κελύφους, οικοδομώντας μια ασυνήθιστη ταυτότητα, μακριά από τη συνηθισμένη πρόσληψη ενός τυπικού ασιατικού εστιατορίου. Στον χώρο, επιφάνειας πάνω από 1000m², ο αριστοτεχνικός χειρισμός του φωτός, οι εμφανείς καλλιτεχνικές χειρονομίες και οι σκηνογραφικοί χειρισμοί μεταφέρουν μια αξιόπιστη εικόνα του μέλλοντος.

Ο σχεδιασμός του εσωτερικού αναπτύσσει μία υλική, αισθητηριακή και χρωματική αφήγηση, μέσα σε επιμέρους περιβάλλοντα που αιχμαλωτίζουν και εντείνουν την αντίληψη. Η αρχιτεκτονική διαμόρφωση του προηγούμενου κελύφους τονίζεται με τον σχεδιασμό της όψης. Μια διαδικασία υπογραμμίσεων και τονισμών σχηματοποιείται σε φωτεινά στοιχεία, ενώ μεγάλα ανοίγματα κάνουν τον εσωτερικό χώρο διαπερατό.

Η συνεργασία ανάμεσα στην αρχιτεκτονική, τον σχεδιασμό και τις εικαστικές χειρονομίες, η οποία χαρακτηρίζει το έργο του Maurizio Lai, εκφράζεται μέσα από μία χαρούμενη φωτιστική εγκατάσταση. Ένα ρευστό, αναρριχητικό φωτιστικό νήμα συνδέει τον χώρο ως τρισδιάστατη υπογραφή και εισάγει τη θεματική του δυναμισμού και της καθετότητας που κυριαρχεί στον χώρο υποδοχής και επεκτείνεται μέχρι τον δεύτερο όροφο.

Το φόντο είναι ένας γυάλινος τοίχος σε σμαραγδί απόχρωση, με μια κατακόρυφη διάταξη ζωντανών σημείων. Βαθιές επιφάνειες από καθρέφτες με εντύπωση μπρούντζου επενδύουν τα τοιχώματα του κλιμακοστασίου, αντανακλώντας τη φωτιστική εγκατάσταση στο άπειρο, επεκτείνοντας τον χώρο και τη θέα του

Ο άνετος κύριος χώρος φαγητού διακοσμείται με μια δεύτερη εγκατάσταση. Μια τακτική σειρά ψηφιακών εκτυπώσεων σε πολυκαρβονικούς δίσκους με οπίσθιο φωτισμό δημιουργεί ένα υδάτινο τοπίο, με τονικότητες συγγενικές με τις διαβαθμίσεις του χρώματος στους τοίχους αλλά σε αντίθεση με τα θερμά ξύλινα πάνελ του δωματίου.

Το οριζόντιο γλυπτό επικοινωνεί με τον σχεδιασμό των πλευρικών τοίχων, όπου μια σειρά ειδικά σχεδιασμένων φωτιστικών πηγών ζωγραφίζουν πάνω σε πολύχρωμο γυαλί την εντύπωση που κάνει το Βόρειο Σέλας.

Άλλοι φωτιστικοί εξοπλισμοί από επιχρωματισμένο γυαλί που ξεπηδά από αυτή την αρχική εγκατάσταση, απλώνονται στο διπλανό δωμάτιο, συντροφεύοντας το βλέμμα των επισκεπτών με την παρουσία τους.

Σχεδιασμός:
Φωτογράφηση:

Read Also...

Submit a Project

  •  
     
     
    Click Here
    Would you like to have your project published on ek-mag? Let us know about it in the form below!
  • Please upload a .pdf or .doc file with a brief description of your project as well as some photos of your project to a third party file sharing service such as Dropbox or Wetransfer and provide us the link
  • SUBMIT
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.