Κατοικία στη Σκιάθο

Η διώροφη κατοικία βρίσκεται στην κορυφή της θέσης Ακρόπολη, μόλις 200m από τον πιο εμπορικό και ζωντανό δρόμο της Χώρας της Σκιάθου. Το κτίριο δεσπόζει 40m υψηλότερα, προσφέροντας ανεμπόδιστη θέα και μια αναπάντεχη ιδιωτικότητα.

Ο λιτός σχεδιασμός ακολουθεί τον γραμμικό άξονα Β-Ν, αξιοποιώντας την πανοραμική θέα 270º του οικοπέδου προς το Αιγαίο και τη Χώρα. Η μετάβαση από το κοινό στο ιδιωτικό γίνεται με ταχύτητα και ακρίβεια μέσω της αφαιρετικής μεθόδου που ακολουθήθηκε κατά τον σχεδιασμό της κατοικίας, δημιουργώντας έναν εσωτερικό προαύλιο χώρο.

Η κεντρική είσοδος οδηγεί σε ένα ευρύχωρο καθιστικό με την open plan κουζίνα και το πέτρινο wine cellar. Η επέκταση του δαπέδου προς τα έξω, καθώς και τα μεγάλα ανοίγματα, πετυχαίνουν την ενοποίηση του εσωτερικού με τον εξωτερικό χώρο. Η πισίνα υπερχείλισης, χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής που της επιτρέπει να διατηρεί σταθερή θερμοκρασία όλες τις εποχές, ακροβατεί στον εξωτερικό χώρο, παίζοντας με τον ορίζοντα και τη θάλασσα.

Ένα υπαίθριο καθιστικό, μια τραπεζαρία και ένα BBQ συμπληρώνουν τον υπαίθριο περιβάλλοντα χώρο. Οι δύο μετέωρες κλίμακες του ισογείου στα δύο αντιδιαμετρικά άκρα του καθιστικού οδηγούν στους δύο ανεξάρτητους όγκους του ορόφου, όπου φιλοξενούνται τέσσερα ευρύχωρα υπνοδωμάτια με en-suite λουτρά.

Οι χώροι αυτοί αρμονικά ακουμπούν ο ένας στον άλλο και επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω μας στεγασμένης και ατμοσφαιρικής αυλής. Το σκηνικό συμπληρώνει το outdoor Jacuzzi και η απαράμιλλη θέα στον νότο και το νησί του Τσουγκριά.

Στο κύριο επίπεδο της κατοικίας βρίσκεται και το πέμπτο υπνοδωμάτιο με en-suite λουτρo, ενώ ένας μικρός χώρος στον ημιώροφο έχει διαμορφωθεί σε gaming room με τον απαραίτητο εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

Οι καθαρές γραμμές και η συμμετρία που ακολουθήθηκαν σε όλη την κατοικία, μαζί με τα ουδέτερα μπεζ-γκρι χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν εσωτερικά και εξωτερικά προσδίδουν μια σύγχρονη μινιμαλιστική διάθεση.

Τα μεγάλα υαλοστάσια επιτρέπουν την απρόσκοπτη θέα στο Αιγαίο και παράλληλα τη διάχυση φυσικού φωτός σε όλο το εσωτερικό, ενώ το ειδικά σχεδιασμένο οξειδωμένο corten διασκεδάζει το λιτό κτίριο δημιουργώντας έναν εστιακό πόλο έλξης.

Τα έπιπλα, τα διακοσμητικά και τα υφασμάτινα αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν εντείνουν το boho στοιχείο της κατοικίας, με σκοπό να μαλακώσουν οι αυστηρές μινιμαλιστικές ευθείες γραμμές, κάνοντας τον χώρο πιο ευχάριστο και οικείο.

Αρχιτεκτονική:

ikos.studio and partners

 

Read Also...

Submit a Project

  •  
     
     
    Click Here
    Would you like to have your project published on ek-mag? Let us know about it in the form below!
  • Please upload a .pdf or .doc file with a brief description of your project as well as some photos of your project to a third party file sharing service such as Dropbox or Wetransfer and provide us the link
  • SUBMIT
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.