Northern Central

Northern Central

Το εστιατόριο που βρίσκεται κοντά στο κόμβο της πληροφορικής της συνεχώς αναπτυσσόμενης μεγαλούπολης Μπάνγκαλορ, στη βόρεια Ινδία, παρέχει μια αίσθηση ανακούφισης με τη φυσική ατμόσφαιρα θαλπωρής του. Με το οικόπεδο να βλέπει σε λίμνη, ο σχεδιασμός αντλεί έμπνευση από το φυσικό περιβάλλον, με μια ρέουσα χωρική προσέγγιση που θαμπώνει τα όρια μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού, καθώς στόχος ήταν η δημιουργία ενός ανοιχτού χώρου, σαν πνεύμονα πρασίνου, ανάμεσα στους μονότονους κτιστούς όγκους της περιοχής.

Ένας συνεχής πράσινος τοίχος ενώνει την είσοδο με την πίσω αυλή, δημιουργώντας ένα “φρέσκο” εσωτερικό που μιμείται το ταξίδι με το τρένο μέσα από τις απέραντες εκτάσεις πρασίνου της χώρας, με την επίπλωση να νοσταλγεί τα παλιά σιδηροδρομικά δείπνα σε βαγόνι. Σχεδιασμένα γύρω από το κύριο θέμα του εστιατορίου, η ελεύθερη διάταξη των θέσεων ενισχύεται περαιτέρω με έντονα, ευδιάκριτα στοιχεία στις εγκαταστάσεις και τη διακόσμηση.
Η κεντρική ιδέα μεταφράζεται στην παλέτα υλικών· μια εναλλαγή από ξύλο και πλακίδια με μοτίβα, μαζί με την πέτρα, το χρωματιστό γυαλί και τις ρετρό πινακίδες, δημιουργεί έναν φιλόξενο χώρο για όσους θέλουν να χαλαρώσουν από το συνηθισμένο θόρυβο της πόλης.

Μελέτη:

Dhruva Kalra – RMDK Architects

 

Φωτογράφηση:
Niveditaa Gupta 
Posted in Interior Design and tagged , .

Read Also...

Submit a Project

  • Click Here
    Would you like to have your project published on ek-mag? Well.. fill in the form below!
  • Please upload a .pdf or .doc file with a brief description of your project as well as some photos of your project to a third party file sharing service such as Dropbox or Wetransfer and provide us the link
  • SUMBIT
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.