ReBar

Ο στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένας χώρος που θα έφερνε νέα ζωή στον κενό πρώτο όροφο ενός κτιρίου ενοικίασης γραφείων. Ο σχεδιασμός είναι ένας ελεύθερος χώρος σε μια γωνιά του ορόφου που θα είχε μια «διάφανη» ατμόσφαιρα για να ενθαρρύνει συζητήσεις και ανταλλαγές απόψεων.

Ο τίτλος του έργου, ReBar, προέρχεται από το αγγλικό “reinforcing bar”, που σημαίνει ενισχυμένη ράβδος, και αναφέρεται στις χαλύβδινες ράβδους ή τα πλέγματα που τυπικά χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση οπλισμένου σκυροδέματος. Συνήθως δεν είναι ορατό στην επιφάνεια, αλλά εδώ περικλείει τον χώρο, εξυπηρετώντας τόσο λειτουργικούς όσο και σχεδιαστικούς σκοπούς.

Ο λειτουργικός ρόλος του οπλισμού είναι να επιτρέψει στις δράσεις των ανθρώπων που συμμετέχουν σε συζητήσεις σε αυτόν τον χώρο να μπορούν να ακουστούν, με την ελπίδα ότι κάτι τέτοιο θα εμπνεύσει τους υπαλλήλους στον υπόλοιπο όροφο. Τα ελαφριά τοιχώματα αφήνουν επίσης τον αέρα και το φως να περνούν χωρίς εμπόδια.

Επίσης τα ημιδιαφανή πετάσματα συνδέουν σχεδιαστικά τα διάφορα τμήματα του χώρου, ενώ το γαλάζιο λειτουργεί ως το τέλειο υπόβαθρο. Οι λευκές χαλύβδινες ράβδοι δημιουργούν μια παραμορφωμένη ανόργανη δομή που χρησιμεύει ως ένα διαδραστικό πέτασμα που λειτουργεί σαν σκηνή για τους διαλόγους που συμβαίνουν στο εσωτερικό του χώρου.

Αρχιτεκτονική μελέτη:
Φωτογράφηση:
Y. Okamura

Read Also...

Submit a Project

  • Click Here
    Would you like to have your project published on ek-mag? Well.. fill in the form below!
  • Please upload a .pdf or .doc file with a brief description of your project as well as some photos of your project to a third party file sharing service such as Dropbox or Wetransfer and provide us the link
  • SUMBIT
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.