Smile Esthetics στην Κηφισιά

Ο αρχικός χώρος του οδοντιατρείου καταλάμβανε 50m² και αποτελούνταν από έναν μικρό χώρο υποδοχής και τον ενιαίο χώρο της οδοντιατρικής έδρας και του εργαστήριου.Η επέκταση επιτεύχθηκε με την προσθήκη ενός χώρου 30 m² στο υφιστάμενο τμήμα, προκειμένου να καλυφτούν οι ανάγκες μιας δεύτερης οδοντιατρικής έδρας και ενός μικρού χώρου σεμιναρίων. 

Σχεδιασμός της κάτοψης

Ο περιορισμένος χώρος και το ακανόνιστο σχήμα της κάτοψης οδήγησαν σε συγκεκριμένες αρχιτεκτονικές επεμβάσεις, που στόχευαν στην πλήρη εκμετάλλευση των επιπλέον τετραγωνικών μέτρων αλλά και στην αναβάθμιση του υπάρχοντος. 

Ο χώρος αναμονής και υποδοχής επεκτάθηκε και χωροθετήθηκε κεντρικά της νέας κάτοψης αποτελώντας τον τροφοδότη των δύο εδρών οι οποίες χωροθετούνται κατέρωθεν αυτού. Στα δεξιά η προυπάρχουσα με το εργαστήριο και αριστερά η νέα έδρα με το χώρο γραφείου – σεμιναρίων και ένα μικρό wc.

Μελέτη φωτισμού και αρχιτεκτονικά υλικά

Ημιδιαφανή γυάλινα χωρίσματα επιλέχτηκαν για την οριοθέτηση των δύο εδρών επιτυγχάνοντας παράλληλα την αίσθηση ενός ενιαίου αλλά και ιδιωτικού χώρου. Το στοιχείο του πάγκου υποδοχής που προκύπτει μέσα από τις νέες επεμβάσεις, αν και άρρηκτα συνδεδεμένο με αυτές, ξεχωρίζει λόγω του καμπυλόμορφου σχήματός του που προσδίδει στον χώρο κίνηση και πλαστικότητα.

Αντίστοιχα, η επιλογή των λευκών τόνων σε όλα τα αρχιτεκτονικά στοιχεία της μελέτης, επιτρέπουν στο χώρο να μεταβάλλεται σύμφωνα με τις εναλλαγές τόσο του φυσικού όσο και του τεχνητού φωτισμού (θερμό – ψυχρό, σκοτεινό – φωτεινό).

ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΗ

Read Also...

Submit a Project

  •  
     
     
    Click Here
    Would you like to have your project published on ek-mag? Let us know about it in the form below!
  • Please upload a .pdf or .doc file with a brief description of your project as well as some photos of your project to a third party file sharing service such as Dropbox or Wetransfer and provide us the link
  • SUBMIT
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.