The Athenians

The Athenians

Το έργο αφορά ένα συγκρότημα πέντε θεματικών διαμερισμάτων στον 8ο όροφο πολυκατοικίας στο κέντρο της Αθήνας, με θέα στο λόφο της Ακρόπολης. O σχεδιασμός των μικρών διαμερισμάτων -με εταιρική ταυτότητα και γραφικά συνεργασία των Ηello Design- έγινε με γνώμονα τη φωτεινότητα, τη λειτουργικότητα και τη θέα από όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία.
Kάθε δωμάτιο καθορίζεται από ένα χρώμα. Το πράσινο, εμπνευσμένο από τον Εθνικό Κήπο, στοχεύει σε μια αισθητική εξωτερικού χώρου. Το κίτρινο, εμπνευσμένο από τον Αθηναϊκό ήλιο, ως το πιο φωτεινό του συγκροτήματος, στοχεύει στη δημιουργία μιας διάθεσης παιδικότητας στον επισκέπτη. Το πορτοκαλί, εμπνευσμένο από τα χρώματα του αττικού ουρανού στην ανατολή και τη δύση, συνδυάζει έντονα γραφικά χώρου σε φωτεινά χρώματα, με ήπια στοιχεία διακόσμησης στους ιδιωτικούς χώρους. Το μπλε, εμπνευσμένο από το  Αιγαίο πέλαγος, εστιάζει σχεδιαστικά στην ανάδειξη της θέας στην Ακρόπολη, από όλα τα σημεία κοντά στα ανοίγματα.
Τέλος, το χρυσό, εμπνευσμένο από την πιο λαμπερή περίοδο της Αθήνας, τον Χρυσό Αιώνα του Περικλή, βασίζει το σχεδιασμό του σε συνδυασμό υλικών όπως το μάρμαρο και το ξύλο, χρυσές λεπτομέρειες, και την πιο ιδιαίτερη θέα. Οι εξωτερικοί χώροι του συγκροτήματος έχουν διαμορφωθεί ώστε να δημιουργούν την αίσθηση ενός κήπου που περιβάλλεται από γυαλί για να μην εμποδίζεται η θέα ακόμη και από τους εσωτερικούς χώρους. Με εμβληματικό απόφθεγμα «Live like an Athenian», το συγκρότημα φιλοδοξεί να προσφέρει μια πιο ιδιαίτερη και διασκεδαστική εκδοχή διαβίωσης στην Αθήνα.

Μελέτη:
Φωτογράφηση:
Κατερίνα Αυγερινού 
Posted in Interior Design and tagged , .

Read Also...

Submit a Project

  • Click Here
    Would you like to have your project published on ek-mag? Well.. fill in the form below!
  • Please upload a .pdf or .doc file with a brief description of your project as well as some photos of your project to a third party file sharing service such as Dropbox or Wetransfer and provide us the link
  • SUMBIT
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.