White Box Apartment

The 130m² apartment is located in Papagou, a suburb of Athens. The apartment features large floor-to-ceiling windows on both sides of the living room, creating a space where natural light is predominant. The main brief requirement was to create an open, integrated space that could accommodate social gatherings.

For this reason, the existing partition walls separating the kitchen from the living room were demolished, creating an open floor plan for the living room and the kitchen. New white cabinets and a lapitec countertop were installed in the kitchen, emphasizing daylight and its interior reflections on white lacquer. The entire floor was dressed in American hard maple hardwood. All millwork details, including closets, cabinets, and small furniture were designed by the architect.

For furnishing, the open space and the white color were used as a background for a two-seat sofa and classic paintings from the owner’s collection, combined with contemporary design furniture.

Photography:
Xenia
ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ

Read Also...

Submit a Project

  •  
     
     
    Click Here
    Would you like to have your project published on ek-mag? Let us know about it in the form below!
  • Please upload a .pdf or .doc file with a brief description of your project as well as some photos of your project to a third party file sharing service such as Dropbox or Wetransfer and provide us the link
  • SUBMIT
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.