Casa C

Η παραθαλάσσια κατοικία βρίσκεται στην ακτή του Ατλαντικού της Αργεντινής, 500m από τη θάλασσα. Η πρόθεση ήταν η κατοικία να ενεργοποιηθεί μέσω ενός μονοπατιού που ξεκινά από το δάσος, μέσα από αυλές που καταγράφουν το φως και αρθρώνουν τους χώρους. Το έργο αναπτύσσεται σε ένα όροφο όπου το κεντρικό δωμάτιο διαχωρίζει τη κατοικία σε δύο ενότητες, η πρώτη περισσότερο δημόσια, και η δεύτερη ιδιωτική. Ένα δεύτερο αίθριο επιτρέπει τη σύνδεση με τη φύση από τα υπνοδωμάτια χωρίς να χαθεί η ιδιωτικότητα, με ένα ξύλινο περίβλημα που δημιουργεί ένα ρυθμό φωτισμού και σκιών και αποτελεί την κύρια πρόσοψη.

Εμφυτευμένο στο κωνοφόρο δάσος, η κατοικία βιώνεται μέσα από το μονοπάτι που συνδέεται με τις πράσινες αυλές που συνδέουν τους διάφορους χώρους. Η κεντρική πρόσβαση γίνεται από ένα κεντρικό αίθριο, το οποίο φιλοξενεί κάποια υπάρχοντα πεύκα που διασώθηκαν.

Η κατοικία αναπτύσσεται πλήρως στο ισόγειο, και αποτελεί ένα περιμετρικό τοίχο από πέτρα όπου τα φέροντα στοιχεία υποστηρίζουν τη μεγάλη στέγη που λειτουργεί ως διάτρητη επιφάνεια, φτιαγμένη από μια λεπτή πλάκα από σκυρόδεμα. Αυτές οι διατρήσεις επιτρέπουν τη διέλευση φωτός μέσα στους χώρους κατοίκισης, δημιουργώντας ένα παιχνίδι φωτισμού και σκιών όλη την ημέρα.

Αρχιτεκτονική μελέτη: 

Φωτογράφηση:

[/vc_column]

Read Also...

Submit a Project

  • Click Here
    Would you like to have your project published on ek-mag? Well.. fill in the form below!
  • Please upload a .pdf or .doc file with a brief description of your project as well as some photos of your project to a third party file sharing service such as Dropbox or Wetransfer and provide us the link
  • SUMBIT
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.