Perimeter X

Η κεντρική ιδέα σχεδιασμού, για αυτό το νέο χώρο γραφείων, προέκυψε από την εισαγωγή ενός κανάβου. Ο χώρος χωρίστηκε σε όγκους και πορείες μεταξύ κλειστών χώρων και ανεξάρτητων στοιχείων. Το γεγονός ότι σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι εργάζονται σε ανοιχτό χώρο επέτρεψε στο να διαταχθούν όλα τα κλειστά δωμάτια γύρω από τον πυρήνα του κτιρίου και τα ανοιχτά γραφεία, ως ανεξάρτητα στοιχεία, στο κέντρο του χώρου. Με αυτόν τον τρόπο, ο περιμετρικός τοίχος παρέμεινε άθικτος και η πρόσβαση προς την θέα και το φως είναι ανοικτή σε όλους. Οι δύο μεγάλες αίθουσες συνεδριάσεων είναι οι μόνες κλειστές αίθουσες που τοποθετούνται ως ελεύθερα διαφανή κουτιά στον κεντρικό χώρο.

Το δισδιάστατο πλέγμα εξωθήθηκε κατακόρυφα με την εισαγωγή ενός δικτύου από ράγες που φέρουν κινητά χωρίσματα. Αυτά τα χωρίσματα υποδιαιρούν τον χώρο και δημιουργούν νέες ευκαιρίες για την συνάντηση ομάδων ή για μεγαλύτερες συγκεντρώσεις.

Αρχιτεκτονική μελέτη: 

Photos by:

Amit Geron

[/vc_column]

Read Also...

Submit a Project

  • Click Here
    Would you like to have your project published on ek-mag? Well.. fill in the form below!
  • Please upload a .pdf or .doc file with a brief description of your project as well as some photos of your project to a third party file sharing service such as Dropbox or Wetransfer and provide us the link
  • SUMBIT
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.