The Back Yard

Το μικρό διαμέρισμα με την πίσω αυλή-έκπληξη, παλιάς μεσοαστικής πολυκατοικίας του 70, ήταν μια πρόκληση κατά την ανακαίνισή του. Επιχειρήθηκε να μετατραπεί ο σκοτεινός και κατακερματισμένος του χώρος, σε έναν χώρο φωτεινό και άνετο, με ταυτόχρονη ανάδειξη της πίσω αυλής-έκπληξης. Να μετατραπεί σε μια ελκυστική, eco-friendly και ιδιαίτερη πρόταση για βραχυχρόνια κατοίκηση. Σε ένα διαμέρισμα ικανό να καλύψει ακόμα και τις ανάγκες ενός digital nomad.

Σχεδιασμός κάτοψης.

Το διαμέρισμα είναι ένα νοητό Γ και σε αυτό χωροθετήθηκαν εκ νέου υπνοδωμάτιο, κουζίνα, γραφείο και λουτρό.

Όλη η ανακαίνιση έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε ο χώρος να φαίνεται μεγάλος και ενιαίος και η κίνηση να ρέει αβίαστα, το φυσικό φως να εισχωρεί μέχρι το βάθος του διαμερίσματος, η διαβίωση του χώρου να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στον χρήστη, η απόκρυψη αντικειμένων με μεγάλο όγκο να ενσωματωθεί στην μελέτη-κατασκευή, η πίσω αυλή-έκπληξη να μετατραπεί σε έναν επιπλέον χώρο διαβίωσης με αυξημένες δόσεις χαλαρότητας, ξεκούρασης και παιχνιδιού, το ύφος να προδιαθέτει για χαλαρότητα και φυσικότητα.

Η συγκεκριμένη λειτουργική επίλυση που δόθηκε, η εναλλαγή διαστάσεων μεταξύ small και large σε χώρους και αντικείμενα, η κυρίαρχη χρήση ξύλινων στοιχείων σε όλους τους χώρους, η τοποθέτηση τεχνητών φυτών καθώς και η προσεγμένη επιλογή επίπλων και εξοπλισμού, βοήθησαν τελικά στην υλοποίηση του στόχου. Ο χώρος από την πρώτη στιγμή υποδέχεται τον χρήστη θερμά, και τον καλεί να ανακαλύψει και να βιώσει κάθε του γωνιά με ενθουσιασμό.

Αρχιτεκτονική:
Φωτογράφηση:
ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΗ

Read Also...

Submit a Project

  •  
     
     
    Click Here
    Would you like to have your project published on ek-mag? Let us know about it in the form below!
  • Please upload a .pdf or .doc file with a brief description of your project as well as some photos of your project to a third party file sharing service such as Dropbox or Wetransfer and provide us the link
  • SUBMIT
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.