Vidnoe Townhouse

Η ανακαίνιση των κοινόχρηστων χώρων επιφάνειας 40m² στο διαμέρισμα ενός νέου ζευγαριού με δύο παιδιά στη Μόσχα, σχεδιάστηκε για να αναδεικνύει το φως και τη σκιά, παραμένοντας λειτουργικό. Ο συνδυασμός της καμπυλόμορφης γεωμετρίας και της λευκής χρωματικής και υλικής παλέτας είχε ως αποτέλεσμα μια πανάλαφρη αρχιτεκτονική, η οποία προσέδωσε στο διαμέρισμα χαρακτήρα.

Τα κυρίαρχα ρευστά σχήματα στα ανοιχτά έπιπλα αποθήκευσης δημιουργούν ενδιαφέροντες τονισμούς του φωτός και της σκιάς, αλλάζοντας την εντύπωση του τυπικά ορθογώνιου χώρου κατοικίας. Οι καμπύλες των σταθερών επίπλων συνδυάζονται με μαλακούς καμπυλόμορφους καναπέδες που αναπτύσσονται σε διαφορετικά ύψη.

Το δάπεδο και μέρος του τοίχου της τραπεζαρίας επενδύονται με μωσαϊκό της τεχνικής breccia, που χρησιμοποιεί μεγάλα κομμάτια μαρμάρου. Αυτή η λύση είναι δείγμα μιας οικολογικής προσέγγισης, που κάνει επανάχρηση παλαιών υλικών. Η κατασκευή του δαπέδου ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση, καθώς αυτό έπρεπε να είναι οικονομικό και ταυτοχρόνως ανθεκτικό. Οι ειδικά σχεδιασμένες καρέκλες της τραπεζαρίας κατασκευάστηκαν από έλασμα χάλυβα, θυμίζοντας καθίσματα bar.

Σχεδιασμός:

Read Also...

Submit a Project

  •  
     
     
    Click Here
    Would you like to have your project published on ek-mag? Let us know about it in the form below!
  • Please upload a .pdf or .doc file with a brief description of your project as well as some photos of your project to a third party file sharing service such as Dropbox or Wetransfer and provide us the link
  • SUBMIT
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.