Κατοικία Alexandre-de-Sève

To 2017, οι ιδιοκτήτες του κατοικίας στο Μόντρεαλ επικοινώνησαν με τον τοπικό αρχιτέκτονα Guillaume Lévesque για ένα ξεχωριστό έργο ανακαίνισης: Επιθυμούσαν να μετατρέψουν το παλιό διώροφο σε πολυκατοικία, συνδυάζοντας την αυθεντικότητα του ιστορικού κτιρίου με μία ξεκάθαρα μοντέρνα, λιτή προσθήκη.

Η αποκατάσταση της κατοικίας του 19ου αιώνα, διατηρώντας την κληρονομιά της και δημιουργώντας μια σύγχρονη προσθήκη, αποτέλεσε ιδιαίτερη πρόκληση. Οι τοπικές αρχές της συνοικίας Ville-Marie απαιτούσαν το υπάρχον κτίριο να διατηρηθεί και να αποκατασταθεί. Στην πρόκληση ανταποκρίθηκε η ομάδα των αρχιτεκτόνων, σε συνεργασία με μεταλλουργούς, μαραγκούς και χτίστες.

Το υπάρχον κτίριο, επιφάνειας 60m², αποκαταστάθηκε πλήρως και μετατράπηκε σε δύο διαμερίσματα, ένα διώροφο και ένα μονώροφο.

Και τα δύο διαμερίσματα έχουν ανοιχτή κάτοψη και γενναιόδωρα πλευρικά ανοίγματα ύψους 3.65m στον τούβλινο τοίχο. Η σοφίτα καλύφθηκε εξολοκλήρου με νέες σχιστολιθικές πλάκες. Οι κατακόρυφοι φεγγίτες και τα ξύλινα στοιχεία κατασκευάστηκαν από την αρχή.

Μια σύγχρονη προσθήκη 180m² σε τρία επίπεδα χτίστηκε στην πίσω μεριά του οικοπέδου. Το υπόγειο περιλαμβάνει ένα διπλό γκαράζ με κρυφή πόρτα και αποθηκευτικούς χώρους. Το καθιστικό του ισογείου ανοίγει με μεγάλα συρόμενα κουφώματα προς μια υπαίθρια βεράντα διαστάσεων 4x12m. Σκεπάζει την πρόσβαση προς το γκαράζ του υπογείου και δημιουργεί έναν θαυμάσιο χώρο φαγητού και ένα φωτεινό υπαίθριο καθιστικό. Ο όροφος περιλαμβάνει το master υπνοδωμάτιο, δύο μπάνια και ένα καθιστικό που μπορεί να μετατρέπεται σε ξενώνα.

Η προσθήκη περιλαμβάνει μεγάλα ανοίγματα που φέρνουν άφθονο φυσικό φως στο εσωτερικό. Η σύγχρονη προσθήκη επενδύεται με σκούρα μεταλλικά πανέλα και το σύνολο αποκτά καθαρή εντύπωση.

Αρχιτεκτονική:
Φωτογράφηση:

Read Also...

Submit a Project

  •  
     
     
    Click Here
    Would you like to have your project published on ek-mag? Let us know about it in the form below!
  • Please upload a .pdf or .doc file with a brief description of your project as well as some photos of your project to a third party file sharing service such as Dropbox or Wetransfer and provide us the link
  • SUBMIT
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.