Pavilion A

Με έμπνευση από το γυάλινο σπίτι του Philip Johnson και την κατοικία του Ben Rose από την ταινία Ferris Bueller’s Day Off, το Pavilion A στα περίχωρα του Μόντρεαλ είναι φόρος τιμής στη μοντέρνα αρχιτεκτονική. Φιλοξενώντας μία πισίνα για όλες τις εποχές του χρόνου, το γυάλινο περίπτερο σχεδιάστηκε ως όαση στην καρδιά ενός κήπου. Κατά τη διάρκεια του σκληρού χειμώνα του Κεμπέκ, ο χώρος επιτρέπει την κολύμβηση, τη χαλάρωση στο spa, το διάβασμα κάτω από τροπική βλάστηση και τη γιόγκα με θέα τη χιονισμένη φύση. Το καλοκαίρι, το περίπτερο επεκτείνεται προς μία μεγάλη ξύλινη βεράντα μέσα από τα μεγάλα ανοίγματα μίας από τις όψεις.

Ο μεταλλικός σκελετός που περιβάλλει το γυάλινο περίπτερο κάνει την οροφή να μοιάζει ότι αιωρείται. Ο μαύρος εξωτερικός σκελετός έρχεται σε αντίθεση με το καθαρό και φωτεινό εσωτερικό. Οι γυάλινοι τοίχοι φέρνουν άπλετο φυσικό φως ενώ οι κουπόλες που βρίσκονται ενταγμένες στην οροφή μεγιστοποιούν το αποτέλεσμα, προστατεύοντας από τον καλοκαιρινό ήλιο. Το γυάλινο περίβλημα ολόκληρης της όψης αναιρεί το όριο ανάμεσα στο μέσα και το έξω και μετατρέπει σε θέαμα την αλλαγή του τοπίου. Η εσωτερική διαρρύθμιση με τη βλάστηση στο δάπεδο κατασκευάζει μια τροπική ατμόσφαιρα που ευνοεί τη χαλάρωση. Η οργάνωση των φυτεύσεων σε επιμήκεις λωρίδες δημιουργεί ζώνες ιδιωτικότητας, στο spa, την πισίνα ή πάνω στο χαλί.

Στην καρδιά των ορθογωνικών γραμμών του περιπτέρου βρίσκεται το λουτρό. Βραβευμένος στο 13ο Grand Prix du Design, ο κυλινδρικός αυτός χώρος συνδυάζει την εμφάνιση με τη λειτουργικότητα. Με επένδυση από λωρίδες κόκκινου κέδρου, η ανάγλυφη κολόνα μετατρέπεται σε γλυπτικό στοιχείο μέσα στο περίπτερο. Η ζεστασιά του ξύλου έρχεται σε αντίθεση με το λευκό μωσαϊκό του λιτού και φωτεινού εσωτερικού. Μεγάλη σημασία δόθηκε στην επίπλωση και τις κατασκευαστικές λεπτομέρειες που ακολουθούν το κυλινδρικό σχήμα, ώστε να δημιουργείται ένας ενιαίος, αρμονικός χώρος. Το κυκλικό άνοιγμα της οροφής που φέρνει στο εσωτερικό άπλετο φυσικό φως ενισχύει τον προστατευμένο και εξωτικό χαρακτήρα αυτού του τολμηρού δωματίου.

Με τη μοντέρνα αρχιτεκτονική του, τη φωτεινή του διαφάνεια, τις τροπικές πινελιές και το ιδιαίτερο λουτρό του, το Pavilion A μεγιστοποιεί την εμπειρία της ξεκούρασης και της χαλάρωσης που προσφέρει αυτός ο χώρος, ειδικά σχεδιασμένος για την ευεξία.

Αρχιτεκτονική:
Κηποτεχνία:
Φωτογράφηση:

Read Also...

Submit a Project

  •  
     
     
    Click Here
    Would you like to have your project published on ek-mag? Let us know about it in the form below!
  • Please upload a .pdf or .doc file with a brief description of your project as well as some photos of your project to a third party file sharing service such as Dropbox or Wetransfer and provide us the link
  • SUBMIT
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.