Vacation House in Arachova

The building is part of a compound of small, three-story vacation houses, with a small environmental footprint, at an altitude of 980m on the slopes of Parnassus. The site lies beside a rocky ravine, among fir and chestnut trees. The material palette includes local stone for the building shell, claddings with wood of the area, and metal. The standout element crossing through two levels is a perforated steel surface in a dark grey shade, bearing a geometric pattern. This surface conceals the metal staircase leading from the living room to the mezzanine, without hindering natural light. Perforations bring more light to a second, wooden staircase leading to the bedrooms, bathroom, and sauna in the basement. Dark metal comes into contrast with the smooth, white walls, and the roof of chestnut beams in their natural color. The project features a contemporary sensibility, in conversation with its surrounding landscape.

ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΗ

Read Also...

Submit a Project

  •  
     
     
    Click Here
    Would you like to have your project published on ek-mag? Let us know about it in the form below!
  • Please upload a .pdf or .doc file with a brief description of your project as well as some photos of your project to a third party file sharing service such as Dropbox or Wetransfer and provide us the link
  • SUBMIT
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.