Best of 2020: The Editor

The hotel was created in a renovated 1930ies building that used to contain a printshop, retail and warehouses. The new materiality of the shell, combined with its rhythmical surfaces, allude to the history of the building, and to its urban setting. Black metal sheets refer to its former use as a printshop, and to the cottage industry typical of the historical center of Athens. Wood surfaces compose rhythmical solids and voids, as negative space in-between printed words. At the indoor atrium, room openings are integrated in vertical metal strips as pointers to the sky, attracting the visitors’ gaze to the glass roof. On the facades, black metal sheets frame the windows as architectural edges revealing the scale of the rooms. From the reception, a gallery leads to the atrium, which is the core of the compound, and rooms are arranged in surrounding wings. The terrace is equipped with a restaurant, with a view to the Acropolis.

Architecture:
Photography:

Read Also...

Submit a Project

  •  
     
     
    Click Here
    Would you like to have your project published on ek-mag? Let us know about it in the form below!
  • Please upload a .pdf or .doc file with a brief description of your project as well as some photos of your project to a third party file sharing service such as Dropbox or Wetransfer and provide us the link
  • SUBMIT
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.