Higashimatsuyama House

Higashimatsuyama House

Located in Saitama, Higashimatsuyama House was designed for a couple whose families lived on the site for generations for over 300 years.

 

In order to keep and pass on the family memory to the new space and to make the existing building, garden, surrounding nature and new extension function as one piece, there was an attempt to fix and add the structure based on each building’s condition, using the same material between the existing and the extension. Despite all the different structures, it became “one house”.

 

The two roofs’ structure is a wooden sandwich panel to make it as large and economically reasonable as possible. The shape of the roof was designed as a response to the surrounding nature, light and wind, so the surface is folding, and its angle and height are carefully determined depending on the activities taken under the roof.

Photos by:

Kai Nakamura, Shinkenchikusha

Posted in Architecture and tagged , .

Read Also...

Submit a Project

  • Click Here
    Would you like to have your project published on ek-mag? Well.. fill in the form below!
  • Please upload a .pdf or .doc file with a brief description of your project as well as some photos of your project to a third party file sharing service such as Dropbox or Wetransfer and provide us the link
  • SUMBIT
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.